Ahad, 27 September 2020

oh.. katak..

 

punya korang benci sama katak

Siap buffet makan katak panggang


tapi, bila katak dah marah....

buat kapal korang tenggelam....

masa ni baru korang tahu....

the power of katak...

katak jadi angel penyelamat korang...




skrip dah hampir sama seperti pru 2018..

cuma bezanya, kerajaan di peringkat persekutuan sekarang ni PN...

kalau PH.... mungkin hari ni Shafie Afdal dah angkat sumpah....

harapan masih ada
Next week mungkin PH jadi kerajaan, sebab bang non dah dapat nombor baik...

#sifir mudah... PBS jadi katak dan bawa adun bebas. KM - Shafie Afdal

#STAR jadi katak dan bawa adun bebas.
KM - Shafie Afdal

rasanya, tak mungkin PBS dan STAR join warisan, begitu juga UMNO dan BERSATU, 
kecuali kalau bang non jadi PM... kan

#ada lagi plan. Bawa adun bebas, dan cari 3 ekor katak-katak dari GRS. Shafie boleh jadi KM.

#katak. 2018, sebab katak shafie jadi km. punya puji dan puja katak
2020, sebab katak, shafie bubar dun. marah sangat pada katak sampai hina dan keji katak. langsung tak ingat jasa katak...

sekarang, hanya katak penyambung nyawa.




gembira @ sedih lagi

 


     grs gembira @ sedih
warisan sedih @ gembira


#Result rasmi, post semalam tak banyak berubah kecuali USNO hilang kerusi.

nampak....

shafie ni bijak juga ya....

sebabkan PH dah tak ada, warisan plus yang ada DAP dalamnya... buatkan warisan makin banyak kerusi..29..

siapa akan hadap TYT...

GRS... ingat masa shafie jadi km..

adun UMNO lompat masuk warisan.. masa tu PH... jadinya...

GRS boleh raikan kemenangan dan tadbir Sabah dengan syarat...

#BN lead, support oleh PN dan PBS

#PN lead, support oleh BN dan PBS.

nampak masih ada bayang GRS..

Ermmmm....

Sifir mudahnya..

kalau nak perintah....

#tiada PN, Bersatu, PBS, STAR jadi komponen parti BN

#tiada BN, UMNO dan PBS jadi komponen PN.

-nak buang shafie, tenggelamkan kapal layar... saling toleransi. ego dan sombong tanam dalam-dalam..

nak selamat, GRS kena daftar...



Menang lagi



Tahniah BN PN PBS

Takziah calon-calon yang kalah.. daripada semua parti yang bertamding.

Seperti diramalkan..

tidak jauh beza..

kalau dapat dihindarkan pertembungan sesama sendiri dalam GRS, mungkin akan dapat tambah kerusi lagi..

Adakah GRS (BN, PN, PBS) sudah menang...

Adakah warisan sudah kalah...

Belum lagi.. 

seperti kata Tun M, budaya katak lompat memang habit dalam politik sabah.... 

supaya nampak sopan, berhijrah untuk suasana politik yang lebih baik. 

kan kan kan

# jika pbs tinggalkan grs, bawa lagi usno dan bebas dalam warisan.. warisan akan jadi kerajaan.

# bn tak kan mungkin bersama warisan kecuali adun akan buat lompat katak.

# bn tak boleh bentuk kerajaan tanpa pn dan pbs. begitu juga sebaliknya. 

# mungkin akan ada offer daripada parti-parti dalam grs untuk adun-adun bebas yang menang, untuk mengukuhkan cengkaman dalam kabinet grs.

# kaum cina masih solid menyokong DAP.

# pemilihan calon antara faktor utama, BN kehilangan beberapa kerusi boleh menang.

# kalau berebut jawatan km, bagi pilihan untuk adun-adun membuat pilihan. Atas kertas, sudah tentu UMNO yang pegang kalau bersandarkan parti. PN tidak boleh klaim sebab ada dua parti. Tapi.. lebih baik bincang elok-elok. 

Selamat mendirikan kerajaan Gagasan Rakyat Sabah.

#ingat dan sentiasa alert... 

sentiasa pantau adun masing-masing..

jangan tragedi lepas berulang semula..



Blogger 1

bmf

bmf