Khamis, 20 Mac 2014

patut lawan

keputusan ni patut bagi inspirasi kepada orang-orang BN terutamanya UMNO yang tak henti-henti difitnah oleh pemimpin pembangkang. biar turun naik mahkamah, asalkan maruah diri terbela.

selagi fitnah terus ditepis dengan air liur, tak kan ada sudahnya. saman dan tuntut ganti rugi yang akan bikin sesiapa saja kecut nak tabur fitnah. selagi fitnah tidak dibawa ke mahkamah, selagi itulah rakyat akan terus terpengaruh dengan dakyah pembangkang.

sebab apa:

orang yang difitnah tak berani nak bawa kes ke mahkamah. mesti apa yang dikata benar.. dan itu persepsi rakyat terhadap parti pemerintah.


KUALA LUMPUR 20 Mac - Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini memerintahkan Timbalan Presiden PAS Muhammad Sabu dan Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali membayar ganti rugi RM200,000 kepada bekas Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar kerana memfitnah bekas penjawat awam itu berhubung Projek IC di Sabah.

Muhammad Sabu dan Mustafa juga diperintah membayar kos sebanyak RM50,000 kepada Wan Ahmad

Pada 5 Mac tahun lepas, Wan Ahmad memfailkan saman mendakwa Mohamad atau Mat Sabu, mengeluarkan kata-kata fitnah dalam artikel bertajuk ‘Wan Ahmad Tak Boleh Dipercayai’ dan ‘Ragu Peranan SPR – Wan Ahmad Omar Mesti Letak Jawatan’ dalam Harakah edisi Jumaat 1-3 Feb 2013 selepas ditemu ramah pada 29 Jan 2013.

Selain Mohamad, Wan Ahmad turut menamakan Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali, pencetak akhbar Harakah, Angkatan Edaran Enterprise Sdn Bhd, Ketua Pengarang akhbar itu Ahmad Lutfi Othman dan penulis artikel Aziz Muda sebagai defendan.

Dalam penyataan tuntutannya, Wan Ahmad mendakwa defendan mengeluarkan perkataan fitnah bahawa beliau tidak boleh dipercayai kononnya kerana terbabit dengan pengeluaran kad pengenalan biru dalam ‘Projek IC’ di Sabah.

terbaru....

begitu teruk sekali serangan terhadap Tun Daim....

 

tak kan dia tak mahu lawan...

kalau diam maknanya benar apa yang dikatakan oleh pembangkang. 

bila diam.... bayangkan kerosakan dan kehinaan yang bakal ditanggung oleh BN walaupun beliau berada di luar BN.

jadi.... kalau nak bantu BN... patut lawan... patut saman... baca sini
 

mungkinkah...

mungkinkah....

akan jumpa...

Watch this video


Blogger 1

bmf

bmf