Ahad, 11 Disember 2011

tubuhlah suruhanjaya diraja

tubuh apa pun, hatta tubuh suruhanjaya diraja takkan mampu selesai apa-apa. prof lawan lawyer. mesti lawyer menang. satu lagi, prof ni macam senjata untuk pihak yang berkuasa dalam dap untuk balun si kapal singki. inilah contoh kalau parti dikuasai oleh anak beranak. pasti akan berlaku pertelingkahan yang tidak kunjung padam. saling menguasai dan saling berebut jawatan dan pangkat.

DAP tubuh panel untuk selesaikan pertelingkahan Karpal-Ramasamy
14/12/2011 2:22am

KUALA LUMPUR 14 Dis. - DAP menubuhkan satu panel tiga anggota bagi menyelesaikan pertelingkahan antara Pengerusi Kebangsaan DAP Karpal Singh dan Timbalan Ketua DAP Pulau Pinang Dr P. Ramasamy.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, jawatankuasa eksekutif pusat parti yang bermesyuarat malam semalam memutuskan untuk membentuk panel itu bagi menyelesaikan isu tersebut dan ia akan dianggotai beliau sendiri, penasihat seumur hidup DAP Dr. Chen Man Hin dan pemimpin veteran Lim Kit Siang.

"Kami berharap dapat menyelesaikan isu ini secepat mungkin,” katanya kepada pemberita dalam satu komen ringkas selepas mesyuarat itu.

Bagaimanapun, beliau enggan mengulas lanjut dan berkata, satu kenyataan akan dikeluarkan tidak lama lagi.

Pertelingkahan Karpal-Ramasamy bermula selepas Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang itu dilaporkan berkata terdapat ”godfathers” dalam DAP selepas beliau menamakan tiga individu sebagai calon pada pilihan raya umum akan datang. - Bernama

Hassan ALi

kalau betul la, malang sungguh nasib pro ulama. apa yang berlaku pada UMNO akhirnya berlaku juga pada PAS. UMNO jadi rosak bila ANWAR masuk UMNO. hasilnya, UMNO dipecahkan oleh puak-puak yang saling cantas mencantas, potong-memotong dan tikam menikm. kini apa yang berlaku pada UMNO berlaku pada PAS. namuh yang lebih menyedihkan, PAS bukan lagi parti yang mendukung ISLAM sebagai teras perjuangannya. PAS lebih mengutamakan ANWAR daripada suara akar umbi. semuanya disebabkan ramainya geng-geng ANWAR yang sudah menyusup masuk dalam kepimpinn PAS. Orang-orang yang berhasil mengenepikan kepimpinan ulama. PAS yng selama ini menuduh UMNO sebagai islam sekular tidak sedar walhal PAS sendiri yang kini berubah jadi islam sekular dengan adanya geng-geng Islam liberal di bawah Anwar. Orang PKR tapi pakai jubah dan serban PAS.

baca sini....

Utusan Malaysia Online - Berita Utama

Blogger 1

bmf

bmf