Selasa, 3 Januari 2012

Blog fitnah

Kalau polis akan buat benda ni, aku sokong sangat. selama ni, macam-macam tuduhan dan fitnah dilemparkan kepada polis, namun polis seperti tidak berpeluang untuk mempertahankan diri. kali ni, kalau nak suraikan pendemo, memang wajar bawak sekali camera man untuk rakam tindakan-tindakan polis samada berlaku pencabulan atau memang polis benar-benar mengikut peraturan dan undang-undang.

cuma, jangan cakap takat ni aje. akibat tohmahan dan fitnah pembangkang, imej polis benar-benar tercalar. kali ni, peluang dah ada. kalau bukti menunjukkan yang blog-blog pembangkang memang benar memfitnah pihak polis, tindakan yang sewajarnya amatlah dialu-alukan.

Blog fitnah polis cederakan penuntut universiti disiasat

02/01/2012 3:35pm


KUALA LUMPUR 2 Jan. — Polis akan menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat dakwaan berunsur fitnah dalam beberapa blog berhubung isu penuntut universiti dipukul polis dalam satu perhimpunan haram di Perak semalam.

Ketua Polis Perak, Datuk Mohd. Shukri Dahlan berkata polis juga mempunyai bukti-bukti yang kukuh untuk menyangkal fitnah yang dilemparkan itu.

"Semasa perhimpunan haram itu, beberapa jurugambar dan jururakam polis ditugaskan untuk merakamkan kejadian tersebut sebagai bukti polis tidak menggunakan kekerasan termasuk mencederakan mana-mana penuntut.

"Oleh itu, saya telah mengarahkan satu kajian dilakukan pasukan khas tersebut bagi menunjukkan dakwaan yang dilemparkan itu adalah tidak benar,” katanya ketika dihubungi pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata, sekiranya dakwaan yang dibuat dalam blog tersebut terbukti palsu, polis akan mengambil tindakan sewajarnya bagi mempastikan tuduhan memfitnah pasukan keselamatan itu tanpa usul periksa tidak berulang. — BERNAMA

Blogger 1

bmf

bmf