Ahad, 30 Ogos 2020

mesti ambil kredit






Betul sangat ni...

kan  kan  kan.....

nasib baik ada bunga merah
tunjang PN
yang support

kala tak, mesti MN kena timpa pokok
kan kan kan


 

Khamis, 20 Ogos 2020

Lawan lagi

 

Kecoh dan agak ribut

Gara-gara ni...

sebaiknya, ulang siar dulu

disebabkan PH, timbul la perpaduan ummah...

Kemudian, upgrade jadi

BN + PAS, lahirlah MN

Kemudian ada PN, yang ni macam-macam parti dukung PN jadi kerajaan

Tetiba, bila akar umbi, para penyokong lari, nak join pula MN, tak ada hal kecuali terima hakikat...

- BERSATU dah nak masuk kubur sebab ahli lebih taksub pada atuk.

- walau Azmin masuk BERSATU, tapi takkan dapat pump power pada parti sebab Azmin bukan bang non yang ramai pentaksub...

jadi, kalau BN banyak claim memang wajar sebab BN lebih berhak...

##untuk bangsawan BN, tak apa kalau PAS lebih memilih BERSATU daripada BN, BN pun tak sakit kepala nak tanggung biawak hidup. 

##Bole ka PAS lapang dada bagi kerusi pada BERSATU di Kedah, Kelantan, Trengganu, Pahang... Rasanya Tak Ada Hal kalau BN terpaksa lawan 3 penjuru...

Rabu, 19 Ogos 2020

game lagi

 ha ha...

nampaknya BERSATU lebih pantas bertindak.... Mana Ada peluang sambung nyawa, mesti cepat sambar..

nampaknya, PAS pun senang bersama parti PM daripada BN. Mungkin BERSATU ibarat bini muda banding BN.

Kalau begitu hala tujunya... BN kena bersedia untuk berjuang bersendirian..

Tak perlu takut kalah, dah pernah kalah pun..

Cumanya, PAS kena fikir juga, BERSATU yang tinggal kepala ja, boleh kah support PAS...

dalam BERSATU tu, macam-macam ada, tambah lagi masuk geng x-pkr... warna warni sungguhla....

Selasa, 18 Ogos 2020

berombak lagi


sebentar tadi....

jadi nak ulas sikit...

intipati utamanya.... wajarkah seorang yang sedang hadapi kes mahkamah ketuai UMNO dan BN Sabah untuk menghadapi PRN nanti.

sebaiknya....

berbuatlah seperti DSNR, 

bagilah pada yang tidak berdepan dengan kes mahkamah untuk ketuai UMNO dan BN. Ketepikan kepentingan peribadi, utamakanlah kepentingan parti, kalau tidak ia akan jadi bom yang akan memusnahkan segalanya...

kena berbesar hati la, jangan kerana nak pertahankan diri, persepsi rakyat semakin buruk terhadap UMNO.

saranan ni pun terpakai untuk elit UMNO yang berdepan kes di mahkamah. kalau UMNO nak kukuh, rehatlah, bersihkan diri dari pelbagai kes dulu...

Rasanya, kalau Tok Mat yang lead pru 15, mau terkubur parti pejuang dan pan tu... 


BERSATU... 

Ermmmm.... atuk lejen dah hampir pasti bakal kuburkan BERSATU... tinggal masa ja belum tiba kecuali..boss boss UMNO bagi nyawa.....



 

Ahad, 16 Ogos 2020

akhirnya, masuk juga

kan...

masuk juga.... 

tercungap-cungap bila atuk lejen

tarik oksigen...


mesti MN tambah power ni

tapi.... 

ada ka lagi power bunga merah ni

banyak dah cari pintu keluar

yang tinggal ramai orang atas ja

akar umbi dah macam fedup

imej katak lompat yang atuk serap dalam

bunga merah dah jadi racun

pintar kan atuk.....


# kalau nak kongsi tinggal rumah orang

biar beradab, biar mengalah, jangan pula nak jadi tuan. kena sedar diri, diberi terima... tak diberi...  redha ja... 

kan...






Rabu, 12 Ogos 2020

padu lagi

 

wah......!

padu juga atuk ni...

hari hari banyak cawangan parti PM

bubar, nak join atuk dalam

pejuang


kan.... jangan main ngan atuk

boleh koyak rabak BERSATU..


fuh... makin ramai resah gelisah

gundah gulana

ermmmmmm....

oh... kerusi makin samar...


sebenarnya....

senang ja nak buat atuk nganga...

kuburkan ja BERSATU

kalau malu nak masuk UMNO

masuklah PAS...

bagi kukuh MN...



Blogger 1

bmf

bmf