Khamis, 26 Julai 2012

Memang bijak.

Banyak sangat serangan terhadap DS Rosmah. Dua isu terbaru mengenai isu bekas suami dan wang PERMATA.Kalau tak kuat mesti dah tumbang... Serangan bertali arus dan tak henti-henti. Nak serang PM, dah tak ada isu. Terpaksa serang DS Rosmah sebab rakyat masih banyak yang tak tahu tentang DS Rosmah...

Tapi macam mana DS Najib balas fitnah yang disebarkan pembangkang. Orang bijak pandai takkan melatah, kalau yang kemaruk jawatan PM tu mesti dah buat sidang akhbar. Tu belum lagi ceramah kutuk pemimpin kerajaan.

DS Najib tahu, kehidupan rakyat takkan berubah hanya dengan fitnah dan khabar angin. Justeru, segala fitnah dan khabar angin itu tak perlu dilayan. Apa yang perlu dilayan ialah kemahuan rakyat. Banyak cara nak puaskan hati rakyat, salah satunya ialah dengan pemberian bonus kepada kakitangan dan pesara kerajaan sebelum aidlfitri. 

Sebelum itu isteri-isteri peneroka FELDA dapat habuan. Bahkan, kampung-kampung yang berjiran dengan FELDA pun dapat sama durian runtuh.

Makin banyak serangan pembangkang terhadap keluarga PM, maka makin banyak idea DS Najib bantu rakyat. Itu jawapan PM terhadap fitnah yang ditaburkan pembangkang.. Buat kerja untuk puaskan hati rakyat bukan buat kerja untuk puaskan nafsu serakah sendiri...

Blogger 1

bmf

bmf