Jumaat, 21 Jun 2013

Mati

Bagus juga ada jerebu ni, semua aktiviti luar kena batal....termasuk juga PR yang cadang nak buat demo. 

Mungkin inilah yang dimaksudkan oleh Husam tu. Kalau ada yang mati, mati syahid... sebab bila jerebu bertambah teruk nanti, siapa yang nak datang, memang tempah maut... teutamanya yang ada masalah pernafasan... Husam takut takada yang nak datang.. terpaksa keluar fatwa mati syahid...

mati sebab sesak nafas oleh jerebu... memang mati kataklah jawabnya....

ini cakap Husam

"Andai kata kita terkorban, atau satu daripada kita terkorban, insya-Allah ia adalah syahid fi sabillah...
"Kita boleh reda dengan kekalahan kita tetapi kita tidak diizinkan untuk reda dengan penipuan dan maksiat. Tiap-tiap kali pilihan raya Umno menang hanya dengan penipuan, wajib kita orang Islam tegak berdiri menentangnya," katanya.
Husam yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Salor turut menggesa seluruh ahli dan penyokong PAS agar turun ke Kuala Lumpur pada 22 Jun ini bagi menyertai perhimpunan terakhir 'Blackout 505'.
"Keputusan untuk menyertai himpunan ini bukan keputusan Husam Musa, bukan keputusan Haji Mohamad Sabu tetapi keputusan mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat untuk menyokong Blackout505," katanya lagi.

Mungkin PDRM agak sukar nak halang PR yang kepala batu, pelanggar undang-undang tapi, jerebu mungkin mampu buat demo tu batal....

Blogger 1

bmf

bmf