Selasa, 16 Oktober 2012

Hidung tak....

Hidung tak mancung pipi pulak tersorong-sorong.  Patutnya, pinggan tak retak nasi tak dingin. engkau dah tak hendak aku lagilah tak ingin....

 


Siang malam ceramah, hentam PAS hentam pimpinan PAS, alih-alih masih setia dengan semangat perjuangan PAS. Kalau rujuk kembali agenda penubuhan PAS, tak ada pun agenda nak mendirikan kerajaan Islam. Agenda utama nak jahanamkan UMNO dan pelingkupkan apa yang telah dibuat oleh UMNO dan BN.
BESUT 16 Okt. - Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Mohamed Ali akan terus setia memegang semangat perjuangan PAS walaupun telah dipecat pada bulan Januari yang lalu.

Sambil menolak tanggapan dirinya bakal menyertai UMNO, Presiden Jalur Tiga (JATI) itu berkata beliau akan terus memastikan hasratnya dalam mengembalikan perjuangan asal PAS yang didakwanya telah terus pincang akibat penguasaan pimpinan Parasit Parti.


"Saya akan tetap bersama Pas dan tidak akan menyertai Umno. Justeru, keputusan saya perlu dihormati semua pihak," katanya kepada pemberita selepas majlis dialog dengan penjawat awam anjuran Majlis Belia daerah di sini, hari ini.


Beliau juga mengulangi penegasan bahawa dirinya tidak pernah menerima sebarang sogokan berbentuk wang dari mana-mana pemimpin UMNO.


"Sehingga sekarang, saya berceramah adalah atas prinsip menegakkan Islam di negara ini walaupun terpaksa menggunakan belanja sendiri," katanya.


Hasan Ali juga menjelaskan, kumpulan Anwarinas dalam PAS kini bukan sahaja bertindak sebagai pelindung, penggerak malah sebagai jurucakap dalam Pas hingga menyebabkan kumpulan ulama semakin terpinggir dan tidak dipedulikan lagi.


Malah katanya lagi, ramai golongan ulama semakin diperkecilkan peranan mereka dan termasuk dipecat kerana lantang bersuara dalam memperjuang agama Islam.


"Justeru, orang ramai jangan hairan sekiranya dalam masa yang terdekat Pas akan memecat lebih ramai lagi golongan ulama termasuk (bekas Timbalan Presiden Pas) Nasharudin Mat Isa kerana memperjuangkan Islam," katanya.

Kalau dah orang PAS, benda salah depan mata pun akan ambil masa untuk diambil tindakan. Takut pada boss lebih  utama dari takut pada Tuhan....

Blogger 1

bmf

bmf