Khamis, 9 Februari 2012

RPK dan Datuk Patrick Wong.

RPK mengesyaki yang Datuk patrick Wong ni kena bunuh. Namun cam biasa, RPK hanya berani melalak dan melolong aja. kalau ada bukti, kenapa tak bagi pada polis. Final nanti, polis dan BN juga yang disalahkan.

Kematian Patrick Wong diklasifikasi sebagai bunuh sejak awal lagi - polis
09/02/2012 5:25pm

KUALA LUMPUR 9 Feb. - Polis hari ini menjelaskan kematian bekas Presiden Persatuan Pemborong Binaan Malaysia (MBAM), Datuk Patrick Wong pada 2009 telah diklasifikasi sebagai kes bunuh sejak awal lagi.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Polis Persekutuan, Datuk Seri Mohd Bakri Zinin berkata demikian sebagai merujuk kepada artikel bertajuk “Episode 2: The Murder of a Whistleblower” yang disiarkan oleh penulis blog Raja Petra Kamarudin dalam portal berita online Malaysia Today.

"Polis menyangkal andaian bahawa kami memutuskan bahawa kematian Datuk Patrick Wong adalah akibat jatuh,” kata Mohd Bakri dalam kenyataan hari ini.

"Dari awal lagi, kes itu diklasifikasi sebagai kes bunuh mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan. Kes masih belum ditutup dan penyiasatan masih diteruskan,” tegasnya.

Mohd Bakri merayu kepada orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kes itu agar tampil dan membantu siasatan polis.

Dalam artikel itu, Raja Petra membangkitkan persoalan berhubung kematian Patrick, mendakwa ahli perniagaan itu telah mengumpul maklumat mengenai skandal perlombongan pasir di Selangor sejak beberapa tahun sebelum kematiannya.

Raja Petra mendakwa Patrick mati di tangan pembunuh upahan dan bukannya akibat rompakan. — BERNAMA

Blogger 1

bmf

bmf