Ahad, 24 Jun 2012

sangat bernilai...

Umi tunjuk gambar perempuan ni....Mesti perempuan ni yang Anwar cari....
- perempuan ni sangat bernilai pada Anwar...
- info di mana perempuan ni berada tentunya amat bernilai...
- kalau dah sangat bernilai, Anwar tentu sanggup buat apa saja....KUALA LUMPUR 22 Jun - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dipercayai berusaha mengesan wanita misteri yang dikaitkan dengan bukti baru bagi menyokong tuduhan beliau memiliki akaun luar biasa berjumlah RM3 bilion sejak mereka terputus hubungan beberapa tahun lalu.

Ahli perniagaan, Ummi Hafilda Ali (gambar) berkata, Anwar mempunyai hubungan rapat dengan wanita terbabit dan banyak kisah di sebalik tabir berlaku antara mereka berdua.

Menurut beliau, wanita berkenaan hidup diselubungi kemewahan semasa masih rapat dengan Anwar, namun, beliau sentiasa dalam ketakutan selepas hubungan itu berakhir.

‘‘Saya difahamkan Anwar mahu menuntut semula semua harta yang telah diberikannya kepada wanita misteri itu.

‘‘Ekoran tidak tahan dengan pelbagai ancaman serta ugutan yang diterima, wanita terbabit kemudiannya melarikan diri ke luar negara," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Ummi Hafilda mengulas tentang pendedahannya kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung identiti seorang wanita misteri yang memiliki atau mempunyai kaitan dengan 62 hartanah mewah berupa kondominium dan banglo, kebanyakannya di Pulau Pinang.

Pendedahan itu dibuat semasa disiasat kira-kira lima jam oleh SPRM di ibu negara semalam bagi mengemukakan bukti baru berkaitan tuduhan Anwar mengawal 20 akaun induk oleh bekas Penolong Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Datuk Abdul Murad Khalid.

Menurut Ummi Hafilda, beliau difahamkan pihak berkuasa akan menjalankan siasatan bagi mengesahkan identiti pemilik semua hartanah terbabit.

‘‘Bagaimanapun, saya tidak boleh mendedahkan semua maklumat seperti sejak bila dan bagaimana saya mengenali wanita tersebut secara terperinci kepada media kerana masih belum mendapat lampu hijau daripada SPRM," jelasnya.

Blogger 1

bmf

bmf