Jumaat, 23 Disember 2011

salah

belum muktamad lagi, kena tunggu proses rayuan selesai. harap bekas MB ni bersabar dan terima keputusan atas perbuatan yang dilakukan. ada yang sedih dengan keputusan ni namun pasti ada yang gembira. yang gembira tu, sudah tentunya musuh-musuh politik sama ada satu kem atau pun luar kem. aku pun gembira juga sebab yang salah telah dibuktikan salah. lain kali jangan gunakan kuasa, sama ada wang atau pangkat untuk mendapatkan sesuatu. harap ini jadi pengajaran.

Khir Toyo dipenjara setahun, hak ke atas hartanah dilucutkan


2011/12/23
SHAH ALAM: Bekas Menteri Besar Selangor, Dr Mohamad Khir Toyo, dipenjara setahun selepas didapati bersalah terhadap pertuduhan menerima barangan berharga tanpa balasan Mahkamah Tinggi di sini, pagi ini.

Hakim Datuk Mohtarudin Baki turut memutuskan perlucutan hak tertuduh terhadap dua lot tanah dan rumah berkenaan dan diserah kepada Kerajaan Malaysia.
Beliau membuat keputusan itu di akhir kes pembelaan, selepas menimbangkan semua keterangan bukti dan hujah pendakwaan dan pembelaan.
Bagaimanapun, Mohtarudin membenarkan permohonan pembelaan supaya hukuman itu ditangguhkan sehingga proses rayuan selesai.

Blogger 1

bmf

bmf