Jumaat, 29 Jun 2012

Sampai Bila?

Nik Aziz akan kekal bertanding dalam PRU13. Sampai bila.? Agaknya nak ketuai kerajaan PAS Kelantan tumbang nanti. Moga-moga segala kesalahan Nik Aziz akan ditunjukkan oleh Yang Maha Esa dalam PRU nanti. Nik Aziz tahu, selagi dia hidup kalau tak berkuasa, tak ada sapa yang pandang dan dengar apa yang dia kata. Tu sebablah nak jadi calon lagi. 

Nik Aziz kekal bertanding di DUN Chempaka

KOTA BHARU 29 Jun - Pas menolak khabar angin bahawa Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat akan bertanding di kerusi Parlimen seterusnya mewariskan kerusi Menteri Besar kepada muka baru.

Sambil menyifatkan dakwaan itu sebagai karut, Timbalan Pesuruhjaya III Pas Kelantan, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah berkata, ia juga hanyalah spekulasi liar menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13.

Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah negeri berkata, kepimpinan parti peringkat negeri dan Pusat sepakat memutuskan Nik Abdul Aziz akan kekal bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Chempaka seterusnya mengepalai pentadbiran kerajaan negeri.

“Cerita-cerita itu tidak ada asas langsung, kita sudah buat keputusan Tuan Guru (Nik Abdul Aziz) akan kekal bertanding, memimpin parti dan kerajaan negeri, itu keputusan parti peringkat negeri dan Pusat, sangat-sangat jelas," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyampaikan kuliah pagi di hadapan Pejabat Badan Perhubungan Pas negeri, di sini hari ini. - UTUSANBlogger 1

bmf

bmf