Isnin, 26 Mac 2012

Tembak dah betul tapi kena lain

Ini tembak........ini.......tapi kena ini- Marah sungguh pada Hassan Ali, hingga lupa senapang hala kat mana peluru kena kat mana.. Lepas ni, Azmin kena jawab banyak perkara, jangan jadi macam boss dia yang asyik nak spin cerita. asyik nak serang orang hingga keburukan diri sendiri tersingkap.


Kos ubah suai pejabat RM300,000 dilulus Exco – Hasan Ali
26/03/2012 3:06pm

Oleh KHAIRULANUAR YAHAYA

KUALA LUMPUR 26 Mac – Bekas Exco Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam negeri, Datuk Dr Hasan Ali berkata, pengubahsuaian pejabatnya berharga RM300,000 telah mendapat kelulusan Exco dan kerajaan negeri.

Beliau berkata demikian bagi menjawab dakwaan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Antarabangsa yang juga Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali bahawa pengubahsuaian pejabat beliau melibatkan kos yang tinggi.

Hasan berkata, tuduhan Azmin secara langsung mempersoalkan kredibiliti anggota Exco dan kerajaan negeri dan meragui kepimpinan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Dalam sidang media di rumahnya di sini, Hasan mengesa Azmin agar membandingkan kos kerja-kerja pengubahsuaian pejabat Exco yang lain, termasuk Exco Kesihatan, Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin, Dr. Xavier Jayakumar; dan Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan, Dr. Halimah Ali.

Sementara itu, Hasan turut mengesa Azmin menjawab lima persoalan, termasuk dakwaan terhadap sumber kewangan Azmin dan isteri membeli saham mencecah RM2 juta pada 1992-1994, sedangkan gaji beliau, pada masa itu, hanya RM2,000.

Hasan juga mahu Azmin menjawab dakwaan bahawa Azmin tidak menziarahi dan hampir terputus hubungan dengan ibu kandung sendiri yang berumur 78 tahun, serta menyahut cabaran agar ujian DNA dijalankan ke atas anak beliau Farah Afifah di klinik kerajaan. – UTUSAN ONLINE

Blogger 1

bmf

bmf