Sabtu, 17 Ogos 2013

Isu


Hebat sungguh pemuda paspispus ni bersilat kata. Pandai sungguh mengelak dari dikecam kerana tidak menyatakan bantahan terhadap duta Vatican Citi ke Malaysia Biskop Joseph Marino berhubung isu penggunaan kalimah Allah oleh penganut Kristian.

Boleh dia kata pergolakan di Mesir isu besar. Lantaklah dengan Mesir. Antara pemerintah dan Ikhwanul Muslimin sama saja. Nak berkuasa tapi aniaya rakyat. Patutnya, PAS sebagai parti yang memperjuangkan Islam, kononnya.... tetap mempertahankan kalimah Allah.... ini... sibuk nak pertahankan sorang banduan istimewa tu.... iya lah... kalau tak ada banduan sekor tu, PAS takkan dapat banyak kerusi....alt


KUALA LUMPUR 17 Ogos - Pemuda PAS menyifatkan kebiadapan duta Vatican City ke Malaysia berhubung isu kalimah Allah sebagai isu kecil berbanding kemelut kejatuhan kerajaan Morsi di Mesir.
 
Ketuanya Nasruddin Hassan turut berkata isu kalimah Allah itu hanya melibatkan sensitiviti didalam negara tanpa melibatkan peringkat global.
 
"Isu ini (kalimah Allah) tidak sebesar isu di Mesir," katanya ketika ditanya mengenai dakwaan bahawa PAS tidak menyatakan bantahan terhadap duta Vatican Citi ke Malaysia Biskop Joseph Marino berhubung isu penggunaan kalimah Allah oleh penganut Kristian.


negara yang porak peranda dia ambil berat sungguh, tapi negara sendiri yang bakal porak peranda berikutan isu kalimah Allah dia tak ambil perhatian... maklumlah... PAS dah isytiharkan yang kalimah Allah boleh digunakan oleh orang Islam.

memang dasar bengong.

Blogger 1

bmf

bmf