Rabu, 18 Januari 2012

Azwan Ali

Aku memang tak pernah percaya dengan mamat ego sorang ni. Berdamai dengan Umi sudah tentunya sebab laporan polis yang Umi buat. Mohon maaf pada Tun M tu sebab rezeki dah tertutup kot. Banyak stesyen TV dah tutup pintu pada mamat sengal ni. Siapa nak bagi job kalau perangai macam haramjadah. maki orang ikut sedap aje. Kalau boleh dah tak mahu tengok muka mamat ni. menyampah sangat. Kalau nak banding ngan Aznil, mamat ni dah di bawah tapak kaki Aznil dah. Cuba renung-renungkan, tak boleh ke jadi macam Pak Nil, tak pernah pun sakitkan hati orang.

Baca Azwan meraung sakan di sini. Kalau kes dah reda sikit, ada lah yang mamat ni sumpah seranah nanti.

Exco Agama

Pas memang tak ada tempat dalam PR. Dahlah exco penting disapu oleh DAP dan PKR, kini hal ehwal agama pun dan kena rembat. Kali ni, habislah Islam kat Selangor. Tak boleh buat apa-apa dah, semua nak kena tanya DAP dulu.

Khalid ambil alih portfolio Hal Ehwal Islam Selangor


2012/01/18
SHAH ALAM: Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengambil alih jawatan sebagai Pengerusi Hal Ehwal Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam dalam satu rombakan kecil Exco Kerajaan Negeri Selangor, hari ini.

Perubahan portfolio itu berikutan pelantikan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sijangkang, Dr Ahmad Yunus hari ini sebagai Exco kerajaan negeri yang baru menggantikan Datuk Dr Hasan Ali yang dipecat PAS dua minggu lalu.
Dr Ahmad Yunus mengangkat sumpah sebagai ahli Exco Selangor di depan Sultan Sharafuddin Idris Shah di Istana Bukit Kayangan, Shah Alam pagi ini. Beliau memegang jawatan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Adat Resam Melayu, Belia dan Sukan.
Hasan Ali sebelum ini memegang jawatan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor.

Hasan Ali dipecat PAS dua minggu lalu kerana tindakannya yang dikatakan menyalahi dan merugikan kepentingan parti itu.

Dalam sidang akhbarnya, rombakan portfolio itu bagi memastikan kesinambungan kerja dan perkhidmatan yang lebih baik dapat diberikan kepada rakyat.

Blogger 1

bmf

bmf