Isnin, 20 Februari 2012

UMNO VS PAS

Artikel kat bawah ni, buat aku gelisah sepanjang hari. Apa perlu UMNO ganti peranan PAS.
Apa peranan PAS dalam negara kita ni? Tak ada, nol. Yang ada:

1. Parti yang memecahbelahkan perpaduan orang Melayu
2. Parti yang menyesatkan akidah orang Islam

lantas apa perlu UMNO ganti peranan PAS. PAS langsung tak memberi apa-apa sumbangan kepada agama, bangsa dan tanahair. Sedangkan UMNO diwujudkan demi agama, bangsa dan tahan air. pada aku, UMNO perlu berdiri sendiri, tak perlu ganti peranan siapa-siapa. UMNO itu sendiri sudah banyak memainkan peranan dalam memperjuangkan agama, bangsa dan tanah air. Mungkin dari segi pelaksanaan Islam itu tidak dilihat, namun penerapan nilai-nilai Islam itu telah berlaku dari sejak UMNO memimpin negara.

dalam usaha memartabatkan Islam dan membantu orang-orang Melayu, masjid, surau, madrasah, ajk masjid daripada imam semuanya mendapat perhatian. Guru KAFA dan JQAF diambil semuanya kerana membantu orang Melayu dan mengukuhkan syiar Islam itu sendiri. banyak sangat UMNO buat dalam memertabatkan dan menegakkan syiar ISLAM di negara ni.

lantas,apa perlunya ganti peranan PAS. tak kan ganti PAS menyesatkan akidah orang ISLAM.

UMNO perlu ganti peranan Pas

KUALA LUMPUR 19 Feb. – UMNO diminta menggantikan peranan memperjuangkan Islam yang ditinggalkan Pas agar parti Melayu tersebut memperoleh sokongan padu daripada umat Islam terutama menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan datang.

Pensyarah Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Dr. Mohd. Ridhuan Tee Abdullah berkata, berdasarkan kajian akademik beliau selama ini, UMNO dilihat mempunyai beberapa kelebihan dari segi politik sekiranya parti pemerintah itu menggunakan pendekatan sedemikian.

Katanya, memandangkan Pas kini telah kehilangan identiti dan perjuangan asal mereka demi kuasa politik, maka UMNO sekarang menjadi tonggak kepercayaan golongan ulama dan cendekiawan Islam sebagai benteng akidah paling hadapan umat agama tersebut.

“Apa yang saya nampak, sekiranya strategi ini digunakan, sokongan terhadap UMNO akan bertambah kerana orang Melayu dan Islam ini tidak boleh dipisahkan.

“Dahulu UMNO dituduh parti bukan Islam, sekular dan sebagainya, namun kini mereka perlu mengambil ruang itu. Saya yakin UMNO dapat mengetuk pintu hati masyarakat apatah lagi ketika ini Pas telah berkawan dengan pihak yang ternyata menentang Islam.

“Pas bertukar ke arah liberal disebabkan strategi berpolitik baru mereka yang bermatlamatkan kuasa. Ini yang berlaku kini, berbeza dengan pendirian parti itu dahulu, yakni begitu fanatik. Kenapa ia berlaku? Kerana mereka nampak ruang dan peluang itu untuk mendapat sokongan daripada skop yang lebih besar,” katanya.

Blogger 1

bmf

bmf