Jumaat, 18 Mei 2012

Talian Hayat Pas

Bila HJ. Hadi timbulkan semula isu hukum hudud, semua tahu bahawa itu hanya sandiwara PAS. Justeru bila Karpal Singh bersuara mengenai hukum hudud, Hj Hadi diam menikus. Tak boleh nak lawan big brother. Supaya cadangan PAS ni nampak benar-benar relevan di mata penyokongnya, nampaknya Nik Aziz sangat pintar dalam soal ni. Seseorang perlu disalahkan. Ada yang perlu dikorbankan dan dijadikan kambing hitam. Sebab itulah tiba-tiba otak Nik Aziz hamil idea haram dan melahirkannya setelah presiden Pas jadi orang dungu.


Bila dah bermuzakarah nanti, dia akan spin pulak cerita macam-macam, penolakan hudud oleh Karpal tidak sedahsyat penolakan hudud oleh UMNO. Dah ulangkali dibodohkan oleh PAS, tak kan betul-betul nak jadi bodoh pulak...

Kalau UMNO setuju dengan ni, memang haramjadahlah UMNO. sama haramjadah dengan PAS. Kalau nak buat juga, boleh, tapi mulakan dengan di Selangor. wakil rakyat PAS harus meninggalkan PR dan wujudkan kerjasama di antara PAS dan UMNO dalam memerintah Selangor. itu syarat yang paling ringan UMNO kena bagi pada PAS... kalau setuju, buat. kalau tak setuju dengan syarat tu, jangan buat. dah puas menyesatkan umat Islam baru pulak nak bermuzakarah pulak... itu idea setan sebanarnya tu. Tanpa PAS, UMNO sudah berjaya menegakkan syiar Islam dan dalam masa yang sama membangunkan negara hingga orang-orang Pas dapat hidup dengan aman dan makmur...

PAS dah tahu dia nak mampus, tu sebablah dia nak pedajal UMNO...dengan cara ni sajalah dia dapat meneruskan nyawanya... sebenarnya... kalau nak bagi PAS panjang nyawa, Nik Aziz dan HJ. Hadi wajar letak jawatan. Bagi Haron Din pegang... biar segala setan, jembalang dan jin yang selama ni membelenggu PAS musnah dek penangan Haron Din...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger 1