Sabtu, 15 September 2012

Kena Pijak...

 Bila gambar kena pijak.....

yang gambar kat bawah ni tak tangkap ke.... 











budaya pijak-pijak gambar ni, terutamanya pemimpin dalam negara dimulakan oleh DAP. Bila kena batang hidung sendiri baru nak rasa hangin


Hishammuddin sahkan penahanan individu pijak gambar Nik Aziz, Guan Eng

 
 
KUALA LIPIS: Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengesahkan penahanan beberapa individu yang didakwa memijak dan membuang air kecil ke atas gambar Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Katanya, penahanan itu dilakukan mengikut bidang kuasa Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan bagi melengkapkan siasatan berhubung laporan polis yang diterima terhadap tindakan melampau sekumpulan pemuda itu.
"Tangkapan ke atas mereka terbabit sudah dibuat, siasatan dan kertas siasatan pula dalam bidang kuasa PDRM.

"Jadi, biar mereka siasat perkara itu dan tidak ada sesiapa akan terlepas dari tindakan undang-undang, tidak kiralah siapa mereka," katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan UMNO Bahagian Lipis di sini, hari ini.

Beliau berkata apabila siasatan kes itu selesai nanti, terpulang kepada pejabat Peguam Negara untuk mendakwa atau tidak mereka yang terbabit.

Sementara itu, ketika diminta mengulas mengenai tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang masih ditahan, Hishammuddin berkata, sebahagian sudah dibebaskan sebelum Aidilfitri lalu.

"Baki tahanan itu masih dalam pertimbangan (untuk dibebaskan) di mana mereka ini kita kena pastikan dulu benar-benar tidak lagi mengancam keselamatan negara.
"Kita sudah perkenalkan akta baharu bagi menggantikan ISA jadi kita kena ambil kira semua benda," katanya. - BERNAMA









Khamis, 13 September 2012

Suaram

Ini SUARAM







Tapi banyak blog Pro Kerajaan gelar.....



SUara Anak haRAM


nak tambah lagi satu


SUara AnwaR  ibrAhiM


patutlah kerjanya asyik tabur fitnah....














Selasa, 11 September 2012

Kalau dah tak ada modal...

Dah kalau tak ada modal nak kutuk, PM dan isteri buat ni pun kena kutuk. Kalau dah otak senget, semua benda pun dia orang boleh bagi senget...



yang ni dia orang tak kisah pulak....


































Isnin, 10 September 2012

Kalau dah biasa tunjuk....

Puak sebelah ni memang dah biasa tunjuk pistol....




memang sah ikut ajaran boss dia orang....



dan ini bapak segala boss...






Belum Selamat

Walau pun kedudukan Ustaz Nasha dalam PAS tidak tergugat, berikutan tidak ada 'perbicaraan' dalam Majlis Syura mengenainya, namun kedudukannya masih belum selamat...



Namun, sesuatu yang agak menarik, Majlis Syura seakan menyebelahi Ustaz Nasha. Adakah ini petanda bahawa Majlis Syura Ulama PAs dah terjaga dari tidur. Kalau begitu, Ustaz Nasha kena banyak buat kenyataan balun Karpal Singh dan DAP. Biar Mursamdul dan Presiden Pas terjaga dari lena.

Namun, sudah sampai masanya, Ustaz Nasha fikirkan jawatan Presiden Pas. Selagi PAS dipimpin oleh HJ. Hadi, selagi itulah PAS akan jadi keldai.






Sabtu, 8 September 2012

Mungkinkah....

Mungkinkah.... 

lepas bas.....



lepas treler.....



akan ada helikopter......




sebab .........

kipas dah ada....













Khamis, 6 September 2012

Cukupkah....

Amoi kat bawah ni, dah minta maaf,,,,





mamat kat bawah ni suruh mak bapak dia minta maaf...




......tapi cukupkah dengan permohonan maaf. 

minta maaf soal lain, perbuatan menghina dengan memijak dan tayang bontot itu soal lain....

ini akta yang digunapakai.... " Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan 1948, Seksyen 290, 504 dan 509 Kanun Keseksaan," 

Kedua-duanya dah bebas dengan jaminan polis....  bukti dah cukup. saksi pun ramai. agak-agak, dia orang ni boleh kena dakwa tak...?





Rabu, 5 September 2012

siapa suka

Siapa suka main punggung....



benda ni dah tentu jadi kebiasaan...





baik berenti kolej ( patutnya PTPTN batalkan bantuan jika mamat ni jadi peminjam PTPTN. kolej kat tempat dia belajar patut kenakan tindakan tatatertib ) dan jadi coffe boy boss pujaan dia tu. muka pun jambu, mesti dapat tanpa saringan.

kalau nak tayang bontot,  depan boss tu, mesti panjang senyuman boss tu...







Selasa, 4 September 2012

Jangan ada....

Harap-harapnya.... seperti apa yang diraih oleh....



Datuk Lee Chong Wei  dan



Pandelela Rinong.... akan turut juga dinikmati oleh...



Hasihin Sanawi... Sepatutnya, akan lebih banyak pihak menyediakan ganjaran yang lumayan buat atlit yang meraih pingat perak  dalam acara memanah recurv...

harap-harapnya... tidak ada diskriminasi.... Kalau tidak dapat ganjaran sepenuhnya, namun.... wajarlah kalau ganjaran yang dimiliki oleh Datuk Lee  diterima olehnya... walaupun nilainya cuma separuh....

Isnin, 3 September 2012

Siapa Ajar...

Siapa ajar pijak gambar muka orang....













ini dia punya sifu, pencetus budaya kurang ajar... patutlah, dalam ramai-ramai pijak, suku sakat dia orang... 







Kalau korang nak pijak gambar muka pemimpin, lantak koranglah... kalau tak nak kena tindakan, buat sorang-sorang dalam bilik.... kalau dah publish satu dunia, tu dah kira biadap dan kurang ajar.... pengkhianat dan penderhaka ini wajar kena hukum....







Ahad, 2 September 2012

Kalau...

kalau dah marah.....




bas mewah PKR jadi mangsa...




tapi siapa yang marah.....

nama pakatan haram.... tapi promosi untuk peliwat... patut ada muka Hj. hadi sekali... Muka Karpal Singh sekali.... ni tak... muka besar muka aljub.... letak logo PKR depan, belakang, tepi semua ada... logo DAP dan PAS... ciput aja....

mesti ada penyokong dua parti tu yang marah.... kata pakatan rakyat... tapi PKR dapat bas mewah... DAP dan PAS pakat tengok aja le.... atau pun PKR saja nak main wayang... kalau nak simbah cat, tak kan banyak tu saja yang kena.... rugi pun tak banyak.....

nasib baik tak kena bakar.....













Sabtu, 1 September 2012

Logo

Sumber diambil dari mymassa.









Tertera jelas logo Pakatan Haram kat web PosLaju. Adakah terdapat unsur sabotaj atau memang kebanyakan pekerja-pekerja Pos Laju menyokong Pakatan Haram.

Atau... memang tak tahu apa logo hari kemerdekaan....

atau.... logo Hari Kebangsaan tak cantik dan menarik.....


Ze8vB










atau... tahun ni tak ada logo Hari kebangsaan....

Blogger 1