Selasa, 3 April 2012

PKR atau PAS

Kalau PR menang, siapa bakal MB Johor? Salahuddin atau Chua. Pas kata mesti orang Melayu dan Islam. Tapi kalau Anwar dah jadi PM, kata-kata tu boleh pakai ka. Tak ada yang mustahil bagi Anwar. Selagi benda tu bawa keuntungan padanya, lantaklah apa jadi pada Melayu dan Islam.

Harap pada PAS. Nak jaga Islam pun Anwar tak percaya. Tu sebab lah Khalid yang jaga Islam kat Selangor. Nanti kalau Keadilan yang banyak menang kerusi kat Johor, takkan pulak nak bagi PAS jawatan MB. PAS tu cuma makan sisa makanan PKR dan DAP aja.

PKR, Pas berebut jadi MB Johor

MUAR 2 April - Belum pun memerintah negeri ini, pakatan pembangkang sudah mula menampakkan sifat 'tamak kuasa' dan berebut jawatan untuk menjadi Menteri Besar jika menang di Johor.

Bagaimanapun, hasrat Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk meletakkan Pengerusi PKR negeri, Datuk Chua Jui Meng sebagai Menteri Besar jika menang, tidak sehaluan dengan kehendak Pas yang mahu calon bagi jawatan itu diberikan kepada seorang Melayu dan beragama Islam.

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegaskan, hanya Melayu yang beragama Islam akan dilantik sebagai Menteri Besar Johor jika pembangkang berjaya merampas negeri itu.

Katanya, semua pemimpin pakatan pembangkang telah bersetuju dengan syarat tersebut seperti yang dibincangkan sebelum ini.

"Kami telah bincangkan dengan pemimpin DAP dan PKR tentang perkara ini iaitu di Johor hanya Melayu Islam boleh dilantik menjadi Menteri Besar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Blogger 1

bmf

bmf