Rabu, 18 Januari 2012

Exco Agama

Pas memang tak ada tempat dalam PR. Dahlah exco penting disapu oleh DAP dan PKR, kini hal ehwal agama pun dan kena rembat. Kali ni, habislah Islam kat Selangor. Tak boleh buat apa-apa dah, semua nak kena tanya DAP dulu.

Khalid ambil alih portfolio Hal Ehwal Islam Selangor


2012/01/18
SHAH ALAM: Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengambil alih jawatan sebagai Pengerusi Hal Ehwal Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam dalam satu rombakan kecil Exco Kerajaan Negeri Selangor, hari ini.

Perubahan portfolio itu berikutan pelantikan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sijangkang, Dr Ahmad Yunus hari ini sebagai Exco kerajaan negeri yang baru menggantikan Datuk Dr Hasan Ali yang dipecat PAS dua minggu lalu.
Dr Ahmad Yunus mengangkat sumpah sebagai ahli Exco Selangor di depan Sultan Sharafuddin Idris Shah di Istana Bukit Kayangan, Shah Alam pagi ini. Beliau memegang jawatan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Adat Resam Melayu, Belia dan Sukan.
Hasan Ali sebelum ini memegang jawatan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor.

Hasan Ali dipecat PAS dua minggu lalu kerana tindakannya yang dikatakan menyalahi dan merugikan kepentingan parti itu.

Dalam sidang akhbarnya, rombakan portfolio itu bagi memastikan kesinambungan kerja dan perkhidmatan yang lebih baik dapat diberikan kepada rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Blogger 1

bmf

bmf