Ahad, 11 Disember 2011

tubuhlah suruhanjaya diraja

tubuh apa pun, hatta tubuh suruhanjaya diraja takkan mampu selesai apa-apa. prof lawan lawyer. mesti lawyer menang. satu lagi, prof ni macam senjata untuk pihak yang berkuasa dalam dap untuk balun si kapal singki. inilah contoh kalau parti dikuasai oleh anak beranak. pasti akan berlaku pertelingkahan yang tidak kunjung padam. saling menguasai dan saling berebut jawatan dan pangkat.

DAP tubuh panel untuk selesaikan pertelingkahan Karpal-Ramasamy
14/12/2011 2:22am

KUALA LUMPUR 14 Dis. - DAP menubuhkan satu panel tiga anggota bagi menyelesaikan pertelingkahan antara Pengerusi Kebangsaan DAP Karpal Singh dan Timbalan Ketua DAP Pulau Pinang Dr P. Ramasamy.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, jawatankuasa eksekutif pusat parti yang bermesyuarat malam semalam memutuskan untuk membentuk panel itu bagi menyelesaikan isu tersebut dan ia akan dianggotai beliau sendiri, penasihat seumur hidup DAP Dr. Chen Man Hin dan pemimpin veteran Lim Kit Siang.

"Kami berharap dapat menyelesaikan isu ini secepat mungkin,” katanya kepada pemberita dalam satu komen ringkas selepas mesyuarat itu.

Bagaimanapun, beliau enggan mengulas lanjut dan berkata, satu kenyataan akan dikeluarkan tidak lama lagi.

Pertelingkahan Karpal-Ramasamy bermula selepas Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang itu dilaporkan berkata terdapat ”godfathers” dalam DAP selepas beliau menamakan tiga individu sebagai calon pada pilihan raya umum akan datang. - Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


Blogger 1

bmf

bmf